Gå til hovedindhold

Opskrift - Proteinpandekager.

Du kender sikkert følelsen: Du har lyst til noget sødt, der er hurtigt at lave. Her får du opskriften på proteinpandekager, som er nemme at lave. Nyd dem til morgenmad toppet med f.eks. lidt skyr og bær. 

 

Tilberedningstid:

25-30 minutter

Antal pandekager:

8-10 mellemstørrelse pandekager

Kalorieindhold:

Ca. 350 kalorier pr. servering/portion (= halvdelen af det samlede antal pandekager, dvs. 4-5 pandekager)

Ingredienser:

  • 2 æg

  • 50 gram valgfri protein pulver (ca. halvanden scoop*) 

  • 50 gram havregryn (ca. halvanden scoop*)

  • 1 banan

  • 1 spsk. hvedemel

  • 1 spsk. bagepulver

  • 1 tsk. salt 

  • 200 ml mælk (skummet 0,1%)

*1 scoop = 35 gram (du finder en måleske i din Functional Nutrition proteinpulver)

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser puttes i en blender (valgfri rækkefølge), og blendes derefter i ca. 30 sekunder, indtil der opnås en jævn konsistens. Alternativt kan man også mose ingredienserne med en gaffel. Sidstnævnte løsning giver mere rustikke pandekager istedet for bløde/jævne.

Tænd for en pande ved høj varme og tilsæt dit fortrukne stege-fedtstof.

Vil du spare på fedtet, så benyt evt. en spray af en art, da man her bruger betydeligt mindre produkt. Man kan også med fordel benytte en stegepande med slip-let belægning, da man her kan tilberede pandekagerne helt uden fedtstof. 

Steg pandekagerne ca. 1-2 minutter på hver side, indtil der opnås en gyldenbrun farve. 

Hvis du vil give dine pandekager et ekstra skud kærlighed og velsmag, så top dem evt. med nogle friske bær, en klat skyr eller lidt nødder.

Bon appetit!