Opskrift - Risalamande
Udarbejdet af Camilla Drabo for Functional Nutrition
Er du ligesom os og slet ikke kan få nok af juleklassikeren, som både involverer risengrød, vanilje og kirsebærsauce? 😍 Så skulle du tage at forkæle dig selv og dine nærmeste med denne variant af risalamande med vores Whey 100 Vanilla 🙌 Så vil du med garanti kunne mærke julestemningen helt ned i maven.
Arbejdstid: 20-25 minutter
Tid i alt: 75 minutter.
Antal: 8 pers.
Kcal: 356 pr. portion
Ingredienser
- 1 liter sødmælk
- 1 dl. vand
- 180 g. grødris
- 3,5 dl. cremefine 19%
- 50 g. Whey 100 Vanilla
- 1 vaniljestang
- 70 g. flormelis
- 70 g. mandler
Fremgangsmåde:
- Start med at lave risengrøden.
- Kom vand og ris i en gryde og lad det simre i 5 minutter.
- Tilføj derefter mælk og vaniljestang og lad grøden simre 1 lille times tid.
- Når grøden er færdigkogt, vendes flormelis og vaniljepulver i grøden og den stilles efterfølgende på køl til afkøling.
- Grøden kan med fordel laves dagen i forvejen.
- Pisk cremefine til let skum, smut og hak mandlerne og find den afkølet grød frem.
- Rør mandlerne godt rundt i grøden og vend den pisket cremefine deri stille og roligt.
- Smag grøden til med flormelis og evt. lidt ekstra vaniljepasta eller vaniljepulver og server risalamande med kirsebærsauce.
