Gå til hovedindhold

Opskrift - Proteinmuffins

Af Anne Larsen - Professionsbachelor Ernæring og Sundhed.
Billedet er taget af dygtige Louise Hundal @louisehastruphundal

Findes der noget bedre end at starte morgenen stille ud med et par proteinholdige muffins med æble, mandel og kanel? Vi tror det næppe. Derfor har vi lavet en nem opskrift, så du kan komme godt fra start.

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter  

Mængde:10 muffins  

Kalorieindhold: Ca. 80 kalorier pr. portion (1 portion = 1 muffin)

Ingredienser:

  • 50 g proteinpulver (ca. 1,5 scoop*) - med smagen af vanilje fra Functional Nutrition
  • 1 mellemstor moden banan 
  • 50 g havregryn (ca. 1,5 scoop*)
  • 1 æg
  • 1 dl skummetmælk 
  • 30 g hakkede mandler 
  • 1 mellemstort æble i fine tern 
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. kanel 
  • 1 tsk. salt 

*1 scoop = 35 gram (du finder en måleske i din Functional Nutrition proteinpulver)

Fremgangsmåde:

  • Ovnen forvarmes til 180 grader eller 160 varmluft. 
  • Alle ingredienser blandes i en skål - valgfri rækkefølge. Dog skal bananen moses med en gaffel inden den tilsættes. Rør massen godt sammen indtil der opnås en jævn konsistens, enten med en gaffel eller et piskeris. 
  • Smør 10 små muffinforme med lidt fedtstof, og fordel derefter muffindejen i formene. 
  • Lad dem bage i 16-18 minutter. 

Enten kan du spise dem, når de lige er kommet ud af ovnen og stadig er lune, ellers vil vi anbefale dig at sætte dem på køl - så holder de bedst på fugtigheden.

    Read on