Gå til hovedindhold

Opskrift - Proteinbarer med nødder

Af Anne Larsen - Professionsbachelor Ernæring og Sundhed

Billede af Louise @louisehastruphundal

Hvis du synes, at kombinationen af banan, kokos, nødder, havregryn og peanut butter lyder interessant - er der fuld forståelse herfra. Og at den er overtrukket med chokolade og indeholder protein, gør den absolut ikke mindre indbydende.

Tilberedningstid: Ca. 1 time

Mængde: Ca. 12 barer 

Kalorieindhold: Ca. 185 kalorier pr. bar (ca. 250 kalorier, hvis der overtrækkes med chokolade)

Ingredienser:

  • 175 gram proteinpulver (5 scoops*) med smagen af Chocolate Peanut Butter eller Chocolate
  • 100 gram havregryn (3 scoops*)
  • 50 gram peanut butter 
  • 100 gram hasselnødder
  • 25 gram mørk kakao pulver 
  • 25 gram kokosmel 
  • 1 stor banan 
  • 1,5 dl vand 
  • 2 tsk. salt 

*1 scoop = 35 gram (du finder en måleske i din Functional Nutrition proteinpulver)
Tilvalg - chokoladeovertræk: 150 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen til 150 grader.

Bland alle ingredienser i en stor skål; Mos banan og peanutbutter sammen inden det tilsættes, da det nemmere blandes sammen med de øvrige ingredienser på denne måde. Rækkefølge for ingredienser er underordnet, dog tilsættes vand til sidst. 

Gør dejen jævn - brug enten en gaffel, dine hænder eller en blender på lavt niveau. 

Klargør en bageplade med bagepapir. Dejen fordeles og formes i en firkant på bagepladen (ca. 2 cm høje). Kanter, hjørner og overfladen af dejen kan let jævnes med en kniv, således at du får skarpe linjer og en jævn højde på massen. Bag dejen i ovnen i 15-20 minutter.
Frys den derefter ned i 30 min. Herefter er dejen klar til at blive skåret ud i mindre barer.

Chokoladeovertræk:
Du kan enten smelte chokoladen ved vandbad eller i mikro-ovnen ved lav varme. Fordel chokoladen i et helt fint lag med en smørekniv eller en spartel. Lad derefter chokoladen stivne. Man kan med fordel fryse barerne og blot tage den med i tasken frosne. De vil være spiseklar efter 1-2 timer. 

    Read on