Gå til hovedindhold

Opskrift - Julecheesecake

Opskriften er udarbejdet af Camilla Drabo for Functional Nutrition

Lad julestemningen indtage dit hjem med denne julecheesecake, som vi er temmelig sikre på både kan få englene og dig til at synge 😇 Ostefyldet, som er kombineret med smagen af vores Whey 100 Chocolate & Mint giver cheesecaken et ekstra twist af jul. 

Arbejdstid: 40-45 min
I alt: 5 timer

Antal: 12 stk.
Kcal: 337 pr. portion

Ingredienser:

Bund:

Ostefyld:

  • 400 g Flødeost (philadelphia light)
  • 4 Husblas
  • 1,5 dl Cremefine 19% (eller piskefløde)
  • 50 g Flormelis
  • 150 g Mørk chokolade
  • 2 tsk. Mælk
  • 40 g Proteinpulver med chocolate & mint

Topping:

  • 1 dl Cremefine 19% (eller piskefløde)
  • 80 g Mørk chokolade
cheesecake

Fremgangsmåde:

Bund:

  1. Start med at lave bunden ved at blende hasselnødder og havregryn sammen.
  2. Tilføj dadler, kokosolie, kakaopulver og proteinpulver.
  3. Kom bagepapir i bunden af en 22 cm springform og kom kageplast rundt i kanten.
  4. Kom dejen i formen og pres den godt ned – stil på køl.

Ostefyld:

  1. Lav ostefyldet ved at komme husblas i koldt vand i 15 minutter.
  2. Smelt chokoladen og lad det køle af.
  3. Pisk smøreost, flormelis og proteinpulver sammen.
  4. Kom husblas og en lille smule mælk i en gryde og lad det smelte ved lav varme.
  5. Stil det til siden efterfølgende. Pisk cremefine meget let, det må endelig ikke blive stift.
  6. Pisk nu den lidt afkølet chokolade i ostemassen.
  7. Tag 2 spsk. af chokolade/ostemassen og rør i gryden med den smeltet husblas.
  8. Kom indholdet fra gryden tilbage i skålen med chokolademassen og pisk det i 5 sekunder.
  9. Kom 2 spsk. pisket cremefine i ostemassen og pisk også det 5 sekunder.
  10. Vend den resterende cremefine i chokolademassen stille og roligt med en dejskraber og hæld massen over bunden.
  11. Stil kagen tilbage i køleskabet et par timer.

Topping:

  1. Lav toppingen ved at hakke chokoladen groft og kom den i en skål.
  2. Varm cremefine til lige knap kogepunktet, hæld det over den hakket chokolade og lad det stå 2-3 minutter.
  3. Rør det godt sammen og kom det ud over kagen.
  4. Stil igen kage på køl nogle timer eller til næste dag.

Anbefalede produkter til artiklen

Read on