Gå til hovedindhold

Opskrift - Juleboller

Opskriften er udarbejdet af Camilla Drabo for Functional Nutrition

Findes der noget bedre at starte sine weekender med end nybagte boller? Det skulle da lige være de her juleboller, som ikke kun får os i gevaldig julestemning, men blandt andet også er lavet på vores Whey 100 Vanilla

Tip: Frys bollerne ned og tag et par stykker op ad gangen, når du har behov, så får du fornemmelsen af nybagte boller i løbet af ingen tid. 

Arbejdstid: 30-40 minutter
Tid i alt: 2 timer

Antal: 15 stk. 
Kcal: 200 pr. bolle

Ingredienser: 

  • 50 g. gær
  • 3 dl. kold mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. Creme Fraiche (ca. 80g)
  • 2 spsk. Honning eller 50 g. sukker
  • 175 g. grahamsmel
  • 470-500 g. Hvedemel
  • Lidt salt
  • 1 tsk. Vanilje + 50 g Whey 100 Vanilla proteinpulver
  • 1 Æble (120 g), 2 tsk. Kanel og 1 tsk. Kardemomme

Fremgangsmåde:

  1. Kom den kolde mælk i en skål og udblød gæren deri.
  2. Riv æblet på et rivejern og kom det i skålen sammen med æg, creme fraiche, honning, kanel, kardemomme, vanilje, salt og rør det sammen.
  3. Kom både hvedemel, grahamsmel og proteinpulver i skålen og kør dejen på køkkenmaskinen i 10 minutters tid - eller til dejen slipper siderne.
  4. Kom dejen i en oliesmurt skål, kom film og et viskestykke over skål og stil den til hævning 1 time.
  5. Del dejen i 15 lige store stykker, form bollerne og kom dem i en bradepande.
  6. Kom igen film og et viskestykke over bradepanden og lad dem hæve 30 min.
  7. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og top evt. med lidt perlesukker og mandelsplitter.
  8. Bag bollerne i en 200 grader forvarm ovn i 12-14 minutter.
  9. Lad dem køle lidt af på en rist og nyd.

Read on