Gå til hovedindhold

Opskrift - Chokolademousse

Det er i år blevet din tur til at stå for desserten til den årlige julefrokost... Hovedet er tomt for ideer, du vil gerne lave noget anderledes i år - og sikre, at din dessert vil blive husket. Vi har muligvis svaret - og hjælper dig i hvert fald godt på vej med vores opskrift på chokolademousse med et tvist af appelsin. Det er en sand "orange knas" oplevelse, der rammer dig, når du både dufter og smager på den færdige mousse.

Kalorieindhold: Ca. 490 kalorier pr. glas

Mængde: 4 glas

Ingredienser

  • 2 husblas blade
  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 1 spsk. sukrin
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk. sukrin
  • 3 dl. piskefløde
  • 2 scoops (70 g) Whey 100 Chocolate & Orange
  • Skal fra to økologiske appelsiner
  • 1 frysepose

Fremgangsmåde

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Pisk herefter æggehviden sammen med en spsk. sukrin, indtil massen bliver så luftig, at det er muligt at danne små toppe.
  • Smelt chokoladen i en skål (enten over vandbad eller i mikroovnen). Æggeblommer piskes med 2 spsk. sukrin til massen ligner en luftig æggesnaps.
  • Vrid herefter husblas op for vand, og smelt dette i en gryde med en spsk. vand. Det er vigtigt at have for øje, at smeltningen af husblas sker hurtigt. Så snart dette er smeltet sammen til en masse, køles det af.
  • Efterfølgende hældes husblas massen i en skål, hvor det som start røres op med lidt af æggemassen, og til sidst den resterende del. Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen, mens der forsat piskes.
  • Tag din Functional Nutrition shaker frem og hæld 3 dl. piskefløde i. Shake til det er en let og luftig skum. Vend så først et par skefulde af flødeskummen i chokolademassen, og derefter den resterende del.
  • Hæld dine 2 scoops Functional Nutrition, Whey 100 Chocolate & Orange i din chokolade masse sammen med appelsinskal og rør let til massen er ensartet.
  • Hæld massen af chokolademousse i en frysepose. På denne måde kan der klippes et lille hul i fryseposen efter den er fyldt. På den måde er du sikret en kontrolleret og pæn fordeling i det ønskede serveringsglas.

Read on