Gå til hovedindhold

Opskrift - Banankage

Af Louise Hundal @louisehastruphundal

Vi har allieret os med dygtige Louise Hundal, som er certificeret kostvejleder fra Umahro og har de sidste 2 år haft særligt fokus på kost og ernæring. Hvis du er vild med opskrifter og elsker inspiration til mad, kan vi varmt anbefale dig at slå et smut forbi hendes Instagramprofil her.
Hun har testet en række af vores egne opskrifter, og selv kommet med bud på, hvordan vores produkter kan indgå i et nærende måltid/snack/smoothie/kage etc. Her er hendes take på en banankage med Functional Nutrition Whey 100 Vanilla

Du kender følelsen - det er weekend, klokken er lige slået 14:34, og du har lyst til lidt sødt til kaffen. Du kan næsten dufte den nybagte banankage ved bare at kigge på billedet. Og heldigvis er den meget ligetil at lave. Du skal faktisk kun bruge bananer, æg, bagepulver, salt, mørk chokolade og lidt vaniljeproteinpulver.

Mængde: 1 brød (ca. 10-12 skiver alt efter tykkelse) 

Kalorier1359,4 kcal (135,94 eller 136 kcal pr. skive for 10 skiver) 

Delt op:

  • 100 g 72% mørk chokolade: 559 kcal
  • 60 g vaniljeproteinpulver: 242,4 kcal
  • 3 mellemstore/ store bananer: 294 kcal 
  • 3 mellem æg: 255 kcal
  • 1 tsk salt: 0 kcal 
  • 1 tsk bagepulver: 9 kcal

Ingredienser:

  • 3 bananer
  • 3 æg 
  • 60 g Whey 100 Vanilla
  • 1 tsk. bagepulver 
  • 1 tsk. salt 
  • 100 g mørk chokolade (72%)

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Mos bananerne med en gaffel.
  • Tilsæt herefter æg, proteinpulver, salt og bagepulver og rør rundt.
  • Hak chokoladen og tilføj den til massen (massen er rimelig flyende).
  • Beklæd en form med bagepapir og bag brødet i ca. 50 min., til det er gyldent.
  • Opbevar på køl.

Anbefalede produkter til artiklen

Read on