Gå til hovedindhold

Opskrift - Bagt havregrød med blåbær

Af Louise Hastrup Hundal for Functional Nutrition

Træt af den sædvanlige havregrød, som du står op til hver morgen? Luk øjnene og forestil dig dette: ovnbagt havregrød med mandler, hasselnødder, kanel og lidt Fruity Iso Whey med smag af blåbær. Duften spreder sig i dit hjem og din mave vil takke dig. Top den med friske bær og skyr. Hvis du ligesom os slet ikke kan få nok, så kan den heldigvis fryses ned eller komme en tur i køleren. 

Energi: I hele portionen er der 1225 kcal og uden hasselnødder og mandler er der ca 850 kcal 

Tilberedningstid: Ca. 30 minutter 

Ingredienser:

Til 1 portion skal du bruge: 

  • 3,5 dl havregryn 
  • 1 dl proteinpulver (A taste of blueberry) 
  • 1 tsk. Bagepulver 
  • 1 tsk. Vaniljepulver 
  • 1 tsk. Kanel
  • Lidt salt 
  • 1 æg
  • 2,5 dl mælk
  • 2 spsk. sirup 
  • 2,5 dl frosne blåbær (jeg brugte vilde økologiske blåbær)
  • 1 dl nødder - kan undlades (jeg brugte mandler og hasselnødder) 
collage

Fremgangsmåde:

1. Bland havregryn, proteinpulver, bagepulver, vaniljepulver, kanel og salt sammen i en skål. 

2. Bland æg, mælk og sirup sammen og tilsæt til den tørre blanding. Rør det hele sammen. 

3. Smør en form eller kom bagepapir heri (jeg brugte et ildfast fad på 20x20 cm).

4. Kom 2 dl frosne blåbær i bunden af formen, hæld massen over og top med 0,5 dl frosne blåbær og evt. 1 dl nødder/ frø for at tilføre lidt knas. 

5. Bag i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 30 minutter - kan variere alt efter ovn og hvor sprød man ønsker sin ovnbagte havregrød. 

6. Server varm med friske bær og skyr neutral. 
 

Opbevar resten i en lukket beholder i køleskabet. Du kan også fryse det ned. 

Anbefalede produkter til artiklen

Read on