Gå til hovedindhold

Opskrift - Æbleskiver

Udarbejdet af Camilla Drabo for Functional Nutrition

Er du bag-det-selv typen? Eller har du bare lyst til at prøve en opskrift med proteiner i dine æbleskiver? Så er det nu, du skal finde forklæde og pande frem 😍 Vi forsøder nemlig juleklassikeren med proteiner, så du kan byde venner og familie på hjemmelavede æbleskiver. 

Arbejdstid: 30-35 minutter
Antal: 22 stk.

Kcal: 50 pr. æbleskive

Ingredienser:

  • 3 dl. kærnemælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 180g. hvedemel (man kan skifte 60g ud med grahamsmel)
  • 1/4 tsk. natron
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 spsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. kardemomme
  • 35g. Whey 100 Vanilla
  • Evt. lidt citronsaft og skal

Fremgangsmåde:

  1. Del æg i blommer og hvider.
  2. Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk.
  3. Tilføj alle de tørre ingredienser og rør dejen sammen til en homogen masse.
  4. Pisk hviderne i 2-3 minutter til de er blevet stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose eller frysepose og varm æbleskivepanden op.
  6. Kom en smule fedtstof i hullerne og fyld dem næsten helt med dej.
  7. Lad dem ligge 1 minut, vend dem en kvart omgang, kom lidt mere dej i og lad dem stege 30 sek.
  8. Vend dem en kvart omgang igen – den modsatte side – og kom endnu en lille smule dej i.
  9. Vend æbleskiverne helt rundt og lad dem stege 1 minuts tid.
  10. De skal cirka stege 3 minutter i alt.

Anbefalede produkter til artiklen

Read on