Opskrift - Æbleskiver
Udarbejdet af Camilla Drabo for Functional Nutrition
Er du bag-det-selv typen? Eller har du bare lyst til at prøve en opskrift med proteiner i dine æbleskiver? Så er det nu, du skal finde forklæde og pande frem 😍 Vi forsøder nemlig juleklassikeren med proteiner, så du kan byde venner og familie på hjemmelavede æbleskiver.
Arbejdstid: 30-35 minutter
Antal: 22 stk.
Kcal: 50 pr. æbleskive
Ingredienser:
- 3 dl. kærnemælk
- 2 æg
- 2 spsk. sukker
- 180g. hvedemel (man kan skifte 60g ud med grahamsmel)
- 1/4 tsk. natron
- ½ tsk. bagepulver
- 1 spsk. vaniljepulver
- ½ tsk. kardemomme
- 35g. Whey 100 Vanilla
- Evt. lidt citronsaft og skal
Fremgangsmåde:
- Del æg i blommer og hvider.
- Rør æggeblommerne sammen med kærnemælk.
- Tilføj alle de tørre ingredienser og rør dejen sammen til en homogen masse.
- Pisk hviderne i 2-3 minutter til de er blevet stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
- Kom dejen i en sprøjtepose eller frysepose og varm æbleskivepanden op.
- Kom en smule fedtstof i hullerne og fyld dem næsten helt med dej.
- Lad dem ligge 1 minut, vend dem en kvart omgang, kom lidt mere dej i og lad dem stege 30 sek.
- Vend dem en kvart omgang igen – den modsatte side – og kom endnu en lille smule dej i.
- Vend æbleskiverne helt rundt og lad dem stege 1 minuts tid.
- De skal cirka stege 3 minutter i alt.

