Gå til hovedindhold

Alt du skal vide om Iso Whey

Af Functional Nutrition

Fruity Iso Whey = whaaat? Er du også en af dem, der tænker det – så sæt dig godt til rette og lad os ”break it down” for dig. For selvfølgelig skal du vide, hvad det er for et produkt, før du kan lade dig friste til at købe det. 

Det første, du muligvis har tænkt, er – hvad er Iso Whey ift. almindelig Whey 100?

For at forklare det, er det nemmest at starte med at forklare forskellen mellem valleprotein og valleproteinisolat. For at gøre det helt konkret får du her et tænkt eksempel om chokolade: Mange spiser ”ren” chokolade - så du har sikkert bidt mærke i, at producenterne skriver renheden af chokoladen på forsiden med procent andel af kakao. Du ved, hvordan en mælkechokolade smager - den indeholder typisk 25-36% chokolade... Resten er fedt, sukker, osv.. Men jo højere op i procent/renhed, du kommer jo ”dyrere” og mere bitter bliver chokoladen. For nogen er en 90% chokolade næsten uspiselig, fordi den er så ren, at den faktisk ikke smager godt.

Sådan forholder det sig faktisk også med proteinpulver. Vores Whey 100 (valleproteinpulver) har et proteinindhold på 70-75%, som er et fint udgangspunkt, hvis du både vil have en rund og fyldig smag - og et højt indhold af protein. I valleprotein beholder man stadig en del laktose og fedt, så den gode smag bevares.

Så langt så godt. Betyder det så, at vores Iso Whey (ligesom chokolade) smager dårligt pga. det høje proteinindhold?

Da vi skulle udvikle vores Iso Whey, ville vi ikke begynde at udfordre en bitter smag sammen med en sød smag, da vi har set det gå galt så mange gange. Derfor skal du forestille dig, du drikker et læskende glas juice eller smoothie, når du prøver vores Iso Whey første gang. For vi kan lige så godt være ærlige: Det smager ikke som en almindelig proteinpulverVi har netop valgt juice-smage, fordi de komplimenterer den naturlige bitre smag, der kommer ved proteinisolat. Vores Iso Whey har et proteinindhold på mere end 80%. Det gør, at den stort set ikke indeholder kulhydrater eller fedt.

Helt konkret vil det sige, at du kan forvente en afbalanceret let drikkelig proteinblanding, der skiller sig ud fra mængden - så gør dine smagsløg klar til at prøve noget nyt.

Og den næste tanke, der garanteret også har strejfet dig er: Hvornår skal jeg bruge Iso Whey?

Functional Fruity Iso Whey kan bruges på lige fod med Whey 100. Du skal altså bruge det som et proteintilskud. Og det er sådan set helt op til dig, hvornår du vil tage det, men mange vælger at tage det efter træning.

Hvordan fremstilles Iso Whey?

Faktisk, kan man sætte det sådan her op: Valleproteinkoncentratet køres en ekstra gang gennem "rengøringsprocessen" fra vallen af mælken. Her fjernes alt andet end proteiner, så du ender med den reneste form for protein - typisk på 90%, inden smag og stabilisator bliver tilføjet til et forbrugerprodukt. Pyha, vi håber ikke vi tabte dig der, men det er nok den nemmeste måde at konkretisere processen for de forskellige proteintilskud, og hvordan valleproteinisolat fremstilles.

Hvem skal bruge det?

Det er selvfølgelig op til den enkelte, om man ønsker at kaste sig over en Iso Whey, men vi kan særligt anbefale det til personer, som er bekendt med proteinpulver, og ønsker et højere proteinindhold, færre kulhydrater og fedt. Hvis du har brug for at prøve noget andet med et højt proteinindhold, kan det meget vel være, at det falder i din smag. De to smage (Passion Juice og Orange Nectar) appellerer i hvert fald til et bredt publikum. Og hvem ved måske Iso Whey ender med at være dit go-to proteintilskud.

Read on